23 Nisan 2015 Perşembe

Muhtasar, Damga Vergisi ve KDV beyannamelerinin verilme süreleri ile elektronik defter beratlarının yükleme süresi uzatıldı.

  
  
22.04.2015 tarih ve VUK-75 / 2015-5 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile;
 
 
1-) Muhtasar, Damga Vergisi ve KDVBeyannamelerinin Verilme Süresinin Uzatıldı:
 
24 Nisan 2015 günü sonuna kadar verilmesi gereken Muhtasar Beyannameler, Damga Vergisi Beyannameleri ve Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 27 Nisan 2015 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.(Not:Söz konusu beyanlar sonucu tahakkuk eden vergiler, 27 Nisan 2015  tarihinde ödenecektir.)
 
 
2-) Elektronik Defter Beratlarının Yüklenme Süresi uzatıldı:
 
30 Nisan 2015 günü sonuna kadar Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gerekenOcak/2015 dönemi "Elektronik Defter Beratları"nın yüklenme süresi (Elektronik Defterlerin oluşturulup imzalanması ya da mühürlenmesi işlemleri hariç) 29 Mayıs 2015 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.
 
Bilindiği üzere;

Uygulamadan yararlanan gerçek/tüzel kişiler, aylık dönemler itibarıyla oluşturdukları elektronik defterler için, aşağıda yer alan adımları izleyerek berat almak ve bunları istenildiğinde ibraz etmek üzere muhafaza etmek zorundadırlar.

a)Tüzel kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden ayın son gününe kadar (Hesap döneminin son ayına ait defterler kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi sonuna kadar) kendilerine ait mali mühür ile onaylar.

b)Gerçek kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden ayın son gününe kadar (Aralık ayına ilişkin defterler gelir vergisi beyannamesinin verilme süresinin sonuna kadar) kendilerine ait güvenli elektronik imza ile imzalar.

c)Mühürlü defterler(Tüzel Kişiler) için berat dosyaları oluşturulur ve bu dosyalar, ilgili ayı takip eden 3. ayın son gününe kadar Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenerek başkanlığın onayına sunulur.

d)İmzalı defterler(Gerçek Kişiler) için berat dosyaları oluşturulur ve bu dosyalar, ilgili ayı takip eden 3. ayın son gününe kadar Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenerek başkanlığın onayına sunulur.
 
Söz konusu Sirkülere ulaşmak için tıklayınız.
 
 
 
Saygılarımızla, 
İstanbul, 23.04.2015
Cumhur ÇETİN
SMMM
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder