23 Nisan 2015 Perşembe

2014 Yılı İşletme Cetvellerinin Verilmesi, Sanayi Sicil Belgelerinin Vize Ettirilmesi


 
SANAYİ SİCİL BELGELERİNİN VİZE ETTİRİLMESİ:
 
Bilindiği üzere, Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin, belge düzenleniş tarihi dikkate alınarak, sanayi sicil belgelerini 2 (iki) yılda bir vize ettirmeleri gerekmektedir.
 
Sanayi sicil belgesi vize işlemleri nasıl yapılır?
 
Sanayi Sicil Belgesi vizesi; belge veriliş tarihi itibariyle 2 yılda bir, üretim yerinin bulunduğu İl’in Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünce yapılır.Vize işlemi için ; Dilekçe ve Sanayi Sicil Belgesi aslı gerekmektedir.
 
 
 
2014 YILI İŞLETME CETVELLERİNİN VERİLMESİ:
 
Bilindiği üzere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. maddesi kapsamında faaliyet gösteren sanayi işletmeleri kurulduktan sonra 2 ay içerisinde sanayi siciline kaydolmak zorundadırlar. Yine aynı Kanunun 5.  maddesi gereğince her yıl bir önceki yıla ait bilgileri içeren “Yıllık İşletme Cetvellerini” o yılın Nisan ayı sonuna kadarSanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.
 
2014 yılı bilgilerini içeren yıllık işletme cetvellerini, 30.04.2015 tarihine kadar vermeyen firmalara, 6948 sayılı Kanunun 9.  maddesi gereği uygulanacak idari para cezası miktarı 835,00.-TL.’ dir.
 
 
Yıllık işletme cetvelleri  nasıl verilir?
 
Söz konusu idari para cezası uygulamasına meydan vermemek bakımından “Yıllık İşletme Cetvellerinin”,    30 Nisan 2015 tarihi mesai bitimine kadar bağlı bulunulan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne teslim edilmesi ya da internet üzerinden on-line olarak verilmesi gerektiği hususunu önemle hatırlatmak isteriz.
 
 
Saygılarımızla,
İstanbul,23.04.2015

Cumhur ÇETİN
SMMM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder